100 тисяч гривень виділили на підгодівлю зубрів на Львівщині

На території Львівської області проживає 169 зубрів. З них – 42 проживають у Майданському лісництві НПП «Сколівські Бескиди».

13.09.2024
100 тисяч гривень виділили на підгодівлю зубрів на Львівщині

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, колись зубри були розповсюджені майже по всій території нашої країни, сьогодні перебувають на стадії вимирання та занесені до Червоної книги України.

Зубр європейський – найбільша і найсильніша наземна тварина Європи. Висота у холці сягає близько 180 см, вага від 400 до 900 кілограм.

“Зубри потребують багато харчів – за день тварина може з’їсти до 32 кілограмів їжі. Ця потреба особлива у холодний період року, адже у засніжені та морозяні зими вкрай важко добути природний корм, у результаті це може призвести до виснаження диких тварин та призводить до підвищення смертності“, – йдеться у повідомленні.

Без необхідного харчування тварини можуть спускатися з гір у пошуках їжі і контактувати з людьми, аби уникнути таких ситуацій необхідно заготувати корми у достатній кількості для підгодівлі тварин, створити кормові поля.

«Підгодівля зубрів є дуже важливою для підтримки фізичного стану тварин у період складних погодних умов, така допомога дозволяє зубрам успішно пережити зиму, привести здорове покоління та зменшити негативний вплив життєдіяльності зубрів для місцевого населення. Вже впродовж 15 років ми щорічно виділяємо кошти з обласного екологічного фонду на придбання кормів для підгодівлі та покращення кормових місць, що сприяє збереженню зубрів як виду, занесеного до Червоної книги України. У цьому році на придбання кормової бази для зубрів, які проживають на території НПП “Сколівські Бескиди” виділили 100 тисяч гривень. За ці кошти заготовлять 5 тонн кукурудзи, 5 тонн буряку та 3 тонни пшениці» – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.