Пляшка львівського пива стала експонатом Британського музею

На етикетці зображений оголений Путін.

21.10.2022
Пляшка львівського пива стала експонатом Британського музею
Фото: Британський музей

Новий експонат з’явився за ініціативи кураторки Британського музею Леонори Ф. Бейрд-Сміт, передає “Українська правда”, посилаючись на публікацію на сайті музею. 

На фото – пляшка пива, що мала назву Putin Huilo. На етикетці – оголений російський диктатор, який сидить на троні та тримає на руках заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва. Якщо придивитися, то зліва можна побачити й експрезидента-втікача Віктора Януковича, що тримає в руках плакат з написом “Я легитимный, я живой”.

В описі до експоната також йдеться:

“Пляшка з етикеткою, на якій зображено оголеного Володимира Путіна на троні з мініатюрним Дмитром Медведєвим на колінах, який тримає ядерну бомбу в оточенні танків, озброєного солдата, забризканих кров’ю машин та нафтових свердловин”.

На сайті Британського музею додають, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну львівська пивоварня припинила виробництво алкоголю, і почала займатися виготовленням “коктейлів Молотова” – саморобних запалювальних бомб, названих на честь В’ячеслава Молотова, який під час Другої світової війни стверджував, що “бомбардування Фінляндії – це скидання харчових продуктів”.

“Пивоварня вирішила використовувати пляшки пива Golden Ale, яке раніше називалося “Putin Huilo” на честь популярної нецензурної футбольної кричалки, що з’явилася, коли Росія анексувала Крим у 2014 році, а оригінальна назва була змінена на “Putin”, – додає кураторка музею.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.