В Україні вперше виставлять на приватизацію морський порт

Ним стане «Усть-Дунайськ» в Одеській області.

22.12.2022
В Україні вперше виставлять на приватизацію морський порт

В Україні вперше виставлять на приватизацію морський порт – ним стане «Усть-Дунайськ» в Одеській області, повідомляє ZN.ua. Приватизаційний аукціон відбудеться 17 січня на Prozorro.Продажі. Стартова ціна – 60 млн грн.

«До великої війни про “Усть-Дунайськ” майже всі забули. Основні інвестиції йшли в інші морські порти. Та цього року “Усть-Дунайськ” почав відігравати надважливу роль у  світовій продовольчій безпеці. Він одним з перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес», – сказав голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Після 24 лютого порт був заблокований, але вже 1 квітня відновив роботу – у той день звідти вийшло перше судно. З того часу порт перевалив на експорт 153 тисячі тонн зерна. Крім того, він обробляє імпортні вантажі, зокрема сіль та рис. З 1 квітня порт перевалив 58 300 тонн імпортних споживчих товарів.

За січень-вересень 2022 року “Усть-Дунайськ” отримав 848 тисяч грн чистого прибутку. За січень-листопад він сплатив понад 9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.