Усі спиртзаводи України планують розпродати протягом року

Приватизація надасть додаткові гроші в держбюджет і позбавить уряд обов’язку утримувати збиткові підприємства.

09.02.2023
Усі спиртзаводи України планують розпродати протягом року
Фото: умовне

Фонд державного майна України (ФДМУ) в 2023 році планує виставити на аукціон ще 26 спиртзаводів і тим самим завершити приватизацію усіх підприємств спиртової галузі в країні, передавши частину отриманих коштів на ЗСУ. 

«А ви знали, що донедавна в Україні існувала монополія на виробництво спирту? Ми були однією з двох країн у світі, де існувала така практика. Проте влітку 2020 року держава прийняла рішення про демонополізацію галузі та розпочала приватизацію спиртзаводів», – йдеться в повідомленні. 

Вказується, що до запуску приватизації Україна щороку витрачала близько 200 млн грн на утримання збиткових заводів. Ще більшою проблемою було тіньове виробництво, яке становило 55% в 2019 році.

У листопаді 2020 році ФДМУ вперше продав спиртзавод на приватизаційному аукціоні – Немирівський спиртзавод за 55 млн грн. 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.