Україна та США працюватимуть над синхронізацією санкцій

Незалежна робоча група міжнародних експертів із санкцій проти Росії працює над рекомендаціями щодо розширення санкцій проти цілих секторів економіки РФ.

11.11.2022
Україна та США працюватимуть над синхронізацією санкцій
Фото: Міністерство економіки України

Про це повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко після зустрічі із заступником міністра фінансів США з тероризму та фінансової розвідки Брайом та координатором санкцій Держдепартаменту США Джеймсом О’Браєном.

Юлія Свириденко поінформувала американських колег про заходи з посилення санкційного тиску на агресора, вжиті Україною з початку широкомасштабного вторгнення. Та, зокрема, про роботу створеної наприкінці літа рішенням Уряду Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики. 

Під час зустрічей сторони детально обговорили координацію між Україною та США в питаннях подальшого нарощування санкційного тиску проти РФ, що має позбавити Росію ресурсів для подальшого фінансування агресії проти України, а також доступу російського ВПК до західних технологій та компонентів для виробництва озброєння.

Також предметно була обговорена співпраця з подальшої синхронізації українських та американських санкцій.

«Як сказав президент Володимир Зеленський, санкції – це сучасна, дуже потужна, але водночас гуманна зброя. Санкції не вбивають людей. Навпаки – вони зменшують можливості агресора вбивати мирних українців, послаблюючи його. Саме тому санкції мають застосовуватися максимально. А найбільшого ефекту дають саме синхронізовані державами-партнерами санкції. Саме тому синхронізації та віддзеркаленню санкцій ми приділяємо посилену увагу», – зазначила Юлія Свириденко за підсумками зустрічей.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.