До виконання мобілізаційних завдань залучено 28 тисяч підприємств України

Ці підприємства працюють на армію та виконують найважливіші завдання для країни в різних областях

30.12.2022
До виконання мобілізаційних завдань залучено 28 тисяч підприємств України
Фото: умовне

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

“Бізнес продемонстрував неймовірну адаптивність, патріотизм та соціальну відповідальність. Тисячі підприємств працюють на армію та виконують найважливіші завдання для країни в різних областях. Якщо говорити про цифри, до виконання мобілізаційних завдань залучено 28 тис. українських підприємств”, – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що уряд також підтримує бізнес, зокрема, лише в рамках пільгової програми кредитів “5-7-9” на підтримку бізнесу було видано 70 млрд грн, і ще понад 45 млрд грн було видано за програмою портфельних гарантій.

“Із початку війни було запроваджено податкові пільги та стимули, такі як ставка єдиного податку на рівні 2%. Уряд скасував практично всі перевірки бізнесу. Було запроваджено декларативний принцип щодо абсолютної більшості дозволів та ліцензій”, – розповів Шмигаль.

Також понад 700 підприємств було релоковано, і це зберегло тисячі робочих місць, додав він.

Зазначимо, виконання мобілізаційного завдання — це постачання продукції, виконання робіт чи надання послуг згідно з укладеним контрактом з органом влади-замовником.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.