Львівські прикордонники знайшли в багажнику авто скрипку Страдіварі

З України намагалися вивезти скрипку, що може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі.

20.09.2024
Львівські прикордонники знайшли в багажнику авто скрипку Страдіварі

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Скрипка маркована як Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728. Її виявили у багажнику автомобіля марки  у пункті пропуску “Краківець”, що на кордоні з Польщею.

“Скрипка може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Цей інструмент вирізняється особливою чистотою звучання й неабияк цінується у світі“, – йдеться у повідомленні.

Працівники митниці вилучили музичний інструмент. Чи становить він культурну та історичну цінність, встановить експертиза.

Довідка

Антоніо Страдіварі – італійський майстер струнних інструментів, які вирізняються особливою чистотою звучання й неабияк поціновуються знавцями. Зокрема, однією зі скрипок роботи Страдіварі володів Ніколо Паганіні. Багато дослідників висували різні теорії про переваги інструментів Страдіварі, але спроби визначити тільки одну компоненту, яка відповідає за якість звуку, поки не дали результату. На думку одних дослідників, секрет є в щільності деревини, на думку інших – в хімічній обробці деревини, ще інші стверджують про секретну формулу лаку.

Антоніо Страдіварі загалом виготовив приблизно 2500 смичкових інструментів. До сьогодні збереглося безперечно автентичних лише 732, з них 632 — це скрипки.

Скрипки Страдіварі — унікальні, їх часто виставляють у світових музеях як витвори мистецтва. Вартість однієї такої може складати понад 15 мільйонів доларів.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.