Нові правила оповіщення призовників та військовозобов’язаних

25 червня 2024 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 747 “Про внесення змін щодо окремих питань оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, яка вносить зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 р. № 270 “Про затвердження Правил надання послуг поштового зв’язку”, від 30 грудня 2022 р. № 1487 “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів” та від 16 травня 2024 р. № 560 “Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період” в частині оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

08.07.2024
Нові правила оповіщення призовників та військовозобов’язаних
На фото керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень

Основні зміни стосуються правил надання послуг поштового зв’язку, порядку організації та ведення військового обліку, а також порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації.

Згідно з оновленими правилами поштового зв’язку, тепер повістка чи інший документ, пов’язаний з викликом або повідомленням для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, може бути відправлений рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення. Це означає, що всі документи повинні надсилатися таким чином, щоб була можливість відстежити їх вручення адресату, що забезпечує точний облік і підтвердження отримання важливих повідомлень.

“Внесені зміни до нормативно-правових актів, що регулюють оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів, спрямовані на вдосконалення процесу оповіщення та забезпечення більш надійної доставки важливої документації. Використання рекомендованих поштових відправлень з описом вкладення та повідомленням про вручення підвищує контроль за отриманням повісток та інших документів, що є важливим для підтримання належного рівня організації військового обліку та мобілізаційних заходів. Ці зміни сприяють підвищенню ефективності військового обліку та мобілізаційних заходів, забезпечуючи більш надійний і контрольований процес оповіщення громадян” , – підсумував керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень.

Детальніше ознайомитись з постановою № 747 можна за посиланням.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.