Торік на Львівщині усиновили 74 дитини

Це найкращий показник усиновлень з 2008 року. Для порівняння, у 2022-му в області усиновили 43 дитини.

22.02.2024
Торік на Львівщині усиновили 74 дитини

Підсумки щодо ситуації з влаштуванням дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування в області підбили під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА.

Станом на кінець 2023 року на обліку в службах у справах дітей Львівської області перебувають 2188 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування. Такий статус за 12 місяців минулого року отримали 326 дітей.

В області функціонують 44 дитячих будинків сімейного типу, два з яких відкрили торік. А ще на Львівщині діють 74 прийомні сім’ї, в яких виховуються 436 дітей та 11 патронатних сімей, де проживає 21 дитина.

“Діти, які залишилися без піклування батьків, під час воєнного стану можуть бути влаштовані у прийомні сім’ї чи дитячі будинки сімейного типу на умовах тимчасового влаштування. Також спрощується процедура влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку або піклування родичів. Про усиновлення не йдеться“, – йдеться у повідомленні.

У Львівській області станом на сьогодні перебуває 167 пар-кандидатів в усиновлювачі. Від початку 2023 року Львівський обласний центр соціальних служб організував 11 навчань для кандидатів в прийомні батьки, усиновителі, опікуни та батьки-вихователі, які охопили 287 осіб. Такі навчання безкоштовні і тривають вони упродовж тижня.

«Під час таких навчань кандидатів навчають знаходити контакт з дитиною, адже здебільшого, такі діти не мають досвіду у спілкування, не достатньо соціалізовані. Саме тому з потенційними усиновлювачами працюють психологи, медики, соціальні працівники. Люди, які висловили бажання усиновити дитину, звертаються до служби у справах дітей та надати необхідні документи: довідку про склад сім’ї, про доходи, про відсутність судимості», – зазначив керівник Львівського обласного центру соціальних служб Ярослав Бордіян.

У результаті, кандидати, які пройшли навчання отримали довідки та рекомендації про їх внесення до електронного банку даних потенційних прийомних батьків. Наступне навчання відбудеться уже в березні цього року.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.