У Тернополі поліція склала протокол на організаторів виставки екзотичних тварин

У торговельно-розважальному центрі “Подоляни” у Тернополі влаштували виставку тварин “Підводний світ”, яка порушує закон.

16.10.2023
У Тернополі поліція склала протокол на організаторів виставки екзотичних тварин

Про це повідомили в UAnimals.

Після звернення небайдужих людей волонтерка UAnimals Людмила Чеховська відвідала виставку і побачила, що, крім анонсованих риб, на виставці були також дикі та екзотичні тварини, котрих утримували у тісних просторах.

“Відвідувачі фотографуються зі зміями та мавпою, використовуючи спалах. Мавпа сидить у тісній клітці й не має змоги сховатися від цього”, – розповіла зоозахисниця.

У дописі наголошують, що закон забороняє використовувати тварин для пересувних виставок. Заборонено також надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв.

До того ж Тернопільська міська рада заборонила пересувні цирки та інші мобільні розваги із залученням диких та екзотичних тварин на території міста, однак на практиці це не працює.

Людмила Чеховська викликала у ТЦ поліцію та поліціянти відмовилися скласти протокол на місці, аргументуючи це тим, що спочатку необхідно провести експертизи та встановити, чи справді є порушення. На місці порушень вони розгледіти не змогли.

Згодом правоохоронці все ж таки склали протокол на організаторів виставки за 154 статтею Кодексу про адміністративні правопорушення, хоч вона і стосується котів та собак. Стаття передбачає попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 грн) і попередження.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.