У Львові судили військового, який самовільно покинув військову частину

Франківський районний суд м. Львова виніс вирок військовослужбовцю, який самовільно залишив військову частину.

13.07.2023
У Львові судили військового, який самовільно покинув військову частину

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Чоловік проходить службу на посаді стрільця-санітара. Як зазначається, 4 грудня 2017 року він самовільно залишив військову частину та перебував за її межами до 24 лютого 2022 року.

У суді обвинувачений свою вину у скоєному визнав повністю та пояснив, що такі його дії були зумовлені потребою розв’язання сімейних питань. За його словами, він зростав у сім’ї своєї бабусі та дідуся.

Після смерті дідуся не було кому подбати про господарку, бабця похилого віку в силу свого фізичного стану здоров`я була неспроможна впоратися із побутовими проблемами. Тому вирішив всіляко підтримати бабусю, надати їй усю необхідну допомогу, адже відчував вдячність за отримане виховання і підтримку в житті. Для матеріального забезпечення та утримання господарки працював на заробітках.

Надалі він повернувся до розташування військової частини добровільно 24 лютого 2022 року, одразу як почалося повномасштабне вторгнення. Чоловік у скоєному розкаявся та просив суворо не карати.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав його винним у скоєному та призначив 3 роки позбавлення волі. Однак його звільнили від відбування покарання, призначивши 1 рік випробувального терміну.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.