На Волині поліцейський складав адмінпротоколи на вигаданих порушників

Таким чином він хотів завищити показники своєї діяльності.

26.04.2023
На Волині поліцейський складав адмінпротоколи на вигаданих порушників
Фото: умовне

Локачинський районний суд Волинської області визнав колишнього працівника поліції винним у службовому підробленні та несанкціонованій зміні інформації в компʼютерних мережах Національної поліції України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 24 квітня.

Обвинувачений працював у патрульній поліції. З метою штучного завищення показників своєї діяльності він вносив у документи неправдиву інформацію про притягнення до адміністративної відповідальності неіснуючих громадян, зазначаючи недостовірні анкетні дані.

Це він робив у період з кінця листопада 2021-го і до 22 лютого 2022 року. Після вторгнення військ рф в Україну і деякої паузи поліцейський повернувся до підроблень наприкінці червня минулого року і займався цим до середини липня.

Загалом він склав фейкові адміністративні постанови на 36 осіб. Неіснуючих громадян зазвичай притягували до відповідальності за куріння сигарет, розпивання пива і крики чи співи у вечірній час у публічних місцях, наприклад, на зупинці транспорту.

Підроблені постанови обвинувачений передавав черговим працівникам поліції, які, нічого не підозрюючи, вносили дані про виявлені порушення до системи «Інформаційний портал Національної поліції України».

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю і розкаявся у скоєному.  За сукупністю злочинів суд призначив йому 3 роки позбавлення волі із забороною на 1 рік обіймати будь-які посади в правоохоронних органах. Проте його звільнили відбування основного покарання із випробувальним строком 1 рік.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.