США шукають способи встановити на українські МіГи західні ракети – Politico

Це може задовольнити потреби України в додатковій вогневій потужності та протиповітряній обороні.

08.03.2023
США шукають способи встановити на українські МіГи західні ракети – Politico
Фото: Politico

Збройні сили США вивчають можливість інтеграції передових західних ракет середньої дальності AIM-120 класу “повітря-повітря” в українські винищувачі радянських часів, пише Politico з посиланням на чиновників Міноборони США.

Головна проблема полягає в тому, що американська і радянська системи настільки різні, що ракета і літак не можуть комунікувати один з одним. Військові працюють над розв’язанням цієї проблеми.

“Якщо зусилля будуть успішними, це буде перший випадок, коли США нададуть українським літакам можливість стріляти ракетами “повітря-повітря”, деякі з яких уже є на їхньому озброєнні”, – вказує Politico.

Україна вже має низку ракет AIM-120, наданих європейськими країнами, але наразі може запускати їх лише із систем протиповітряної оборони, наприклад, з NASAMS.

Також США вже надали Києву ракети “повітря-земля”, такі як високошвидкісна протирадіаційна ракета AGM-88B, яку можна прикріпити до МіГів і використовувати проти наземних цілей, наприклад, радарів та систем ППО.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.