Організаторку псевдореферендуму на Херсонщині засудили до 5 років ув’язнення

Це перший вирок за організацію псевдореферендумів на півдні України.

23.01.2023
Організаторку псевдореферендуму на Херсонщині засудили до 5 років ув’язнення
Фото: умовне

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Зловмисницею є колишня членкиня місцевої “избирательной комиссии”, створеної агресором під час тимчасової окупації території. Її заримали після звільнення району у жовтні минулого року. 

“За даними розслідування, ворожою поплічницею є мешканка селища Новоолександрівка Бериславського району Херсонської області, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників”, – повідомляють в СБУ. 

Після захоплення населеного пункту вона добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Там виконувала завдання москви щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України.

Для цього зловмисниця формувала так звані “реєстри виборців” на території району, закликала людей прийти на “дільниці” і “проголосувати” на користь країни-агресора. Вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну “відмітку в бюлетенях”.

Її визнали винною за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 10 років.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.