Організаторку псевдореферендуму на Херсонщині засудили до 5 років ув’язнення

Це перший вирок за організацію псевдореферендумів на півдні України.

23.01.2023
Організаторку псевдореферендуму на Херсонщині засудили до 5 років ув’язнення
Фото: умовне

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Зловмисницею є колишня членкиня місцевої “избирательной комиссии”, створеної агресором під час тимчасової окупації території. Її заримали після звільнення району у жовтні минулого року. 

“За даними розслідування, ворожою поплічницею є мешканка селища Новоолександрівка Бериславського району Херсонської області, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників”, – повідомляють в СБУ. 

Після захоплення населеного пункту вона добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Там виконувала завдання москви щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України.

Для цього зловмисниця формувала так звані “реєстри виборців” на території району, закликала людей прийти на “дільниці” і “проголосувати” на користь країни-агресора. Вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну “відмітку в бюлетенях”.

Її визнали винною за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 10 років.

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.