Багато захопленої у росіян техніки простоює через відсутність запчастин — WP

Збройні сили України з початку війни захопили сотні російських танків, БТР та БМП, але багато одиниць техніки стоять в ангарах, адже запчастини на російську техніку знайти не просто.

28.12.2022
Багато захопленої у росіян техніки простоює через відсутність запчастин — WP

Про це повідомляє The Washington Post.

Як вказує видання, у розмові з журналістами українські бійці та ремонтники зізналися, що “віджаті” російські бронемашини та зброя – це бажані трофеї та головний біль одночасно.

Член танкового підрозділу 25-ї десантно-штурмової бригади України Вадим Устименко розповів, що хоча захоплених танків було багато, справних було дуже мало.

“Ті, які можна було просто запустити або вимагалося лише кілька хвилин роботи, можна було перерахувати на пальцях однієї руки. Ті, які потребували ремонту, але зрештою працювали, становили, ймовірно, ще відсотків 30. А останні 50 відсотків були мотлохом, який потребував великої роботи”, – повідомив він.

На деяку техніку запчастини знайти неможливо зовсім. Зокрема підрозділ ремонтного батальйону 14-ї окремої механізованої бригади не зміг знайти необхідні деталі для російського БМП-3.

Також зазначено, що постійні перебої з електрикою створюють додаткову перешкоду.

“Навіть генератора недостатньо для живлення всіх інструментів, необхідних для ремонту обладнання”, – повідомили у ремонтному батальйоні.

Під час відключень світла ремонтні бригади ЗСУ змушені часто простоювати. І це, за їхніми словами, є однією із цілей ракетних ударів РФ.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.