Кабмін вирішив звільнити від податків імпорт генераторів, трансформаторів і акумуляторів

Кабмін розраховує, що скасування сплати ПДВ та ввізного мита наповнить ринок дефіцитним обладнанням та знизить ціни.

08.11.2022
Кабмін вирішив звільнити від податків імпорт генераторів, трансформаторів і акумуляторів
Фото: умовне

Кабінет міністрів вирішив скасувати податки на ввезення електрогенераторів, трансформаторів, акумуляторів, електродвигунів, газогенераторів, водонагрівачів, обігрівачів та іншого подібного важливого обладнання для проходження опалювального сезону. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання.

Уряд затвердить відповідну постанову 8 листопада.

Шмигаль додав, що попри обстріли, диверсії та кібератаки опалювальний сезон в Україні розпочався. Майже 60% усіх обʼєктів по країні вже підключені до тепла. Південні регіони підключають повільніше, але цей процес там теж розпочато.

«Уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій», — повідомив премʼєр.

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.