У Туреччині працюють, щоб звести путіна та Зеленського на переговори — МЗС

У Туреччині вважають, що на особистій зустрічі президентів України та росії можна буде домовитися про припинення вогню. І російська, і українська сторони говорили про можливість повернутися до переговорів, але на це впливає ситуація на фронті.

27.09.2022
У Туреччині працюють, щоб звести путіна та Зеленського на переговори — МЗС

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, цитує Anadolu Agency, передає “Громадське”.

Він заявив, що президент росії володимир путін готовий зустрічатися з президентом України Володимиром Зеленським «на кожній зустрічі з президентом Ердоганом». А бажання України повернутися до переговорів «виникало неодноразово».

«Однак що довше триває війна, то складнішою вона стає. Знову ж таки, в Самарканді пан путін на зустрічі з нашим президентом казав, що вони можуть повернутися до переговорів. Звісно, ​​вони також кажуть, що є нові умови», — зазначив Чавушоглу.

Він додав, що зараз є труднощі для обох сторін: «На полі [бою] з’явилися нові реалії. Є проблеми для обох сторін, болючі питання, особливо для України, бо її окуповано […] Звісно, ​​сторони не хочуть сидіти за столом зі слабкою позицією».

Мевлют Чавушоглу наголосив, що окуповані землі України є українською територією. Він додав, що за підсумками війни має бути встановлений справедливий мир, особливо для України. Водночас глава МЗС Туреччини звинуватив певні західні країни у бажанні продовжувати війну.

Чавушоглу наголосив, що якнайшвидше припинення війни буде вигідним для всіх: «Туреччина не втрачає надії. Ми продовжимо наші зусилля, активізуючи їх. Наш президент проведе зустрічі з обома лідерами. Мета полягає в тому, щоб звести двох лідерів і забезпечити ухвалення рішень на їхньому рівні».

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.