“Зерновим коридором” Україна експортувала 17 мільйонів тонн агропродукції

Лише за три дні з портів Одеської області вирушило п’ять суден, які доставлять 158,5 тис. тонн українського продовольства

10.01.2023
“Зерновим коридором” Україна експортувала 17 мільйонів тонн агропродукції
Фото: Мінінфраструктури

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України. 

Зазначається, що серед п’яти суден, які вийшли з портів Одещини є балкер TRUE HARMONY, який доставить 26 тис. тонн агропродукції до Єгипту, та балкер LEO 1, який перевозить 49,5 тис. тонн пшениці для Шрі-Ланки.

За даними Мінінфраструктури, у Босфорі в черзі на інспекцію очікують 98 суден (21 – вже з продовольством на борту, а 77 – ті, що йдуть під завантаження). 

У міністерстві наголошують, що більшість із цих суден стоять в Босфорі ще з минулого року через цілеспрямоване гальмування інспекцій росіянами.

Це призводить до зменшення обсягів постачання українського продовольства країнам, які його потребують, а також до мільйонних збитків вантажовласників.

Нагадаємо, у 2022 році Україна експортувала майже 100 млн тонн товарів на $44,1 млрд. Серед товарів лідером за вартістю й обсягом є кукурудза.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.