Затримали чоловіка, який за півтора місяці обікрав шість храмів на Тернопільщині

Він крав гроші зі скриньок для пожертв.

01.05.2023
Затримали чоловіка, який за півтора місяці обікрав шість храмів на Тернопільщині
Фото: поліція Тернопільської області

Перша заява про крадіжку надійшла наприкінці березня від настоятеля храму, що в селі Озерна Тернопільського району. Настоятель повідомив, що невідома особа вночі, відваживши вікно, проникла до церкви й викрала гроші зі скриньки, куди парафіяни збирали пожертви для потреб ЗСУ. Зникло понад 6 000 гривень.

Упродовж квітня зловмисник обікрав ще п’ять церков – у Сухівцях, Новому Селі – там зловмисник за ніч пограбував два сільські храми, Великому Глибочку та Зарубинцях. Він брав лише гроші зі скриньок для пожертв. Загальна сума збитків склала понад 20 000 гривень.

Зловмисником виявився раніше судимий за майнові злочини 25-річний житель села Синява Збаразької громади.

“Як з’ясувалося, крадій ретельно готувався до вилазок. Напередодні добирався до населеного пункту, оглядав місцевий храм на наявність сигналізації чи відеоспостереження, переховувався до ночі в закинутих помешканнях, а з сутінками йшов красти. Майже до всіх святинь проникав через вікна, лише в Сухівцях зламав вхідні двері”, – розповідають у поліції.

Зловмисника затримали “на гарячому”, коли той повертався з накраденим з храму у селі Зарубинці. У нього вилучили гроші та рюкзак злодійського знаряддя.

Відомості за фактами крадіжок внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу. Зловмисникові оголошено підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.