Заступника мера Пустомит вдруге за рік спіймали на хабарі

Першого заступника міського голови Пустомитів Андрія Луківа вдруге обвинувачують в отриманні неправомірної грошової винагороди, навесні 2022 року його вже затримували у справі про хабарництво. 

14.02.2023
Заступника мера Пустомит вдруге за рік спіймали на хабарі

Про затримання повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері Західного регіону.

За даними слідства, перший заступник голови однієї з громад на Львівщині отримав від підприємця 15 тисяч грн хабара. За ці гроші він мав посприяти у виготовленні дозвільної документації на утилізацію відпрацьованого ґрунту з території ТГ до одного із кар’єрів у Львові.

Затримали посадовця 11 лютого. Прокурори не надають більше жодних деталей про чиновника, однак вказують, що він на цей час мобілізований до лав Збройних сил України.

Найімовірніше йдеться про першого заступника міського голови Пустомитів Андрія Луківа, адже на наступний день після затримання Пустомитівська міськрада опублікувала документ, яким чиновника увільнили від роботи з 14 грудня 2022 року у зв’язку з мобілізацією до армії, повідомляє Львівський портал.

Примітно, що це вже вдруге Андрій Луків потрапляє у скандал із хабарами. На початку квітня 2022 року його затримали за підозрою в отриманні 100 тисяч грн неправомірної грошової винагороди від волонтера. За ці кошти посадовець мав передати автобус, який Пустомитівська міськрада отримала безкоштовно як гуманітарну допомогу від Фінляндії.

«Із квітня 2022 року Луків А.І. не здійснював своїх посадових обов’язків, оскільки був спочатку відсторонений, а потім увільнений від роботи у Пустомитівській міській раді. Відповідно він протягом останніх десяти місяців не з’являється на своєму робочому місці, не бере участі у засіданнях виконавчого комітету чи сесій», – роз’яснили зі свого боку у Пустомитівській міськраді.

Тепер у справі про хабар за утилізацію ґрунту Луківу оголосили нову підозру (за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Як додають у Нацполіції, його вже помістили під варту. Чиновнику загрожує від трьох до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Як відомо, 40-річний Андрій Луків раніше був керуючим справами виконкому Пустомитівської міськради, потім став першим заступником мера. Є одним із засновників осередку «Самопомочі» у Пустомитах.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.