За вбивство червонокнижного лося на Львівщині водій сплатить 130 тисяч гривень

Тварина загинула внаслідок наїзду автомобіля.

02.10.2024
За вбивство червонокнижного лося на Львівщині водій сплатить 130 тисяч гривень

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

“Відповідно до Постанови № 1030 від 07.11.2012 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», провели розрахунок розміру збитків, завданих довкіллю внаслідок вбивства лося європейського, шляхом наїзду на нього автомобіля”, – зазначили в повідомленні.

В Інспекціїї додали, що сума розрахованих збитків становить 130 000 грн.

За незаконне знищення особини лося на порушника також складено адміністративний протокол

Нагадаємо, подія сталася на відрізку автодороги Львів-Краковець. 28-річний водій мікроавтобуса “Mercedes Sprinter” зіткнувся на дорозі з лосем, внаслідок чого тварина загинула на місці події.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.