За поширення матеріалів із підтримкою рф харківʼянин відсидить у тюрмі 3 роки

Обвинувачений за національністю росіянин.

02.03.2023
За поширення матеріалів із підтримкою рф харківʼянин відсидить у тюрмі 3 роки

Дзержинський райсуд міста Харкова визнав місцевого жителя винним у поширенні матеріалів, в яких підтримується і глорифікується збройна агресія рф. Про це повідомило видання “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 21 лютого.

26 березня 48-річний чоловік у телеграм-каналі, адміністратором якого він є, і на сторінці у Facebook поширював публікації проросійськи налаштованих користувачів. 

Зокрема, в публікаціях збройне вторгнення рф в Україну зображувалося як боротьба сил добра і зла заради порятунку усього світу, і ті, хто воює на боці рф, описуються як визволителі і рятівники. Натомість повідомляється про жорстокість підрозділів української армії, зокрема полку “Азов”, які нібито вбивають і калічать мирне населення. Висловлювалася підтримка і заохочення російським військам до активніших бойових дій в Україні. Також йшлося про те, що українці мають бути знищені, оскільки такої нації не існує, вона вигадана, як і держава Україна, яка насправді повинна називатися “Південно-західна Русь”.

У судовому засіданні громадянин вину визнав повністю. Сказав, що він проти війни, але репостив такі матеріали і бажав, щоб велика кількість людей побачила їх. 

На запитання судді він пояснив, що не коментував та не підтримував агресію проти України. Просив суворо не карати, кажучи, що йому треба доглядати за батьками-інвалідами пенсійного віку.

Стороною захисту надавались копії пенсійних посвідчень батьків обвинуваченого, копію консультативного медичного висновку. Але адвокат не вказав джерело походження медичних документів, відмовився їх засвідчувати. Тому суд не прийняв копії медичного висновку. 

Чоловіка засудили до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На думку суду, більш мʼяке покарання не буде сприяти його виправленню. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.