Єврокомісія виділить Україні 500 млн євро на підтримку бюджету

Це частина коштів, анонсованих президенткою ЄК Урсулою фон дер Ляєн у рамках кампанії “Stand up for Ukraine”.

05.09.2022
Єврокомісія виділить Україні 500 млн євро на підтримку бюджету
Фото з відкритих джерел

Про це пише “Європейська правда”.

Відповідний документ підписали під час 8-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі. На зустрічі найвищими посадовцями ЄС є головний дипломат Жозеп Боррель та єврокомісар з питань розширення Олівер Варгеї, від України – прем’єр Денис Шмигаль.

“Єврокомісія та Україна підписали нову програму підтримки бюджету на 500 млн євро – як частину коштів, анонсованих президенткою Урсулою фон дер Ляєн у рамках кампанії “Stand up for Ukraine” у квітні та конференції міжнародних донорів у Варшаві, що відбулась у травні. Це грантове фінансування ЄС допоможе забезпечити житло й навчання для внутрішньо переміщених осіб і тих, хто повертається, а також підтримати аграрний сектор”, – зазначають у комюніке.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.