Вилучені в “Укрнафти” і “Укртатнафти” нафтопродукти на майже 800 млн грн хочуть передати на потреби ЗСУ

Під час обшуків на логістичних базах і складах компаній правоохоронці вилучили понад 16 тис. тонн нафтопродуктів.

06.03.2023
Вилучені в “Укрнафти” і “Укртатнафти” нафтопродукти на майже 800 млн грн хочуть передати на потреби ЗСУ
Фото: БЕБ

Про це повідомляють Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки. 

За результатами обшуків на нафтобазах в Одеській та Черкаській областях вилучили понад 16 тис. тонн бензину та дизельного пального. 

Понад 3 тис. тонн пального орієнтовною вартістю майже 144 млн грн вже арештовано. Окрім того, підготовлено клопотання про накладення арешту на 13 тис. тонн вилучених нафтопродуктів вартістю 640 млн гривень. Орієнтовна загальна вартість вилученого палива становить майже 800 млн грн.

Наразі вилучені нафтопродукти заблоковані з метою уникнення ймовірного нелегального продажу. Вирішується питання щодо подальшої передачі палива для потреб ЗСУ.

Встановлено, представники “Укртатнафти” впродовж 2022 року відвантажували пальне за адресами афілійованих компаній без відображення операцій у податковій звітності. Надалі підконтрольні АЗС реалізовували гуртові партії нафтопродуктів без сплати акцизного податку.

Правоохоронці продовжують активні слідчі дії у межах кримінальних проваджень, встановлюють всі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

Нагадаємо, раніше колишніх менеджерів “Укрнафти” та “Укртатнафти” викрили на привласненні 40 млрд гривень. Колишньому керівнику та головному бухгалтеру компанії повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Колишній директор ПАТ “Укртатнафта” наразі перебуває під вартою.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.