Викладач Львівського медуніверситету проходить стажування у Єльському Університеті

Доцент кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО Володимир Вовк проходить місячне стажування в одному із найвідоміших та найпрестижніших навчальних закладів США – Єльському Університеті, який розташований у місті Нью-Гейвен, штат Конектикут.

30.07.2024
Викладач Львівського медуніверситету проходить стажування у Єльському Університеті

Як повідомляє пресслужба Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, навчання відбувається у відділенні реконструктивно-пластичної та черепно-щелепно-лицевої хірургії, оториноларингологічному та онкологічному відділеннях Медичної школи Єльського університету.

Навчальна та практична програми зорієнтовані на хірургію, пов’язану з різноманітними дефектами мʼяких тканин та травматології голови та шиї, а також на інтенсивній терапії. Процедури реконструктивної мікрохірургії включатимуть вільні і різні пересувні тканинні клапті для пацієнтів як з травмами, так і без. Український стажер матиме можливість ознайомитися з щелепно-лицевою хірургією і мікросудинною реконструкцією. Це включає пластичну хірургію через онкологічні ураження, відновлення після травм обличчя, реконструкцію лицевого нерва, хірургію носової і вушної ділянки, ортогнатичну хірургію та набуття досвіду роботи з патологічними ураженнями ротової порожнини.

Як зазначили у Львівському медуніверситеті, в межах стажування доцент Володимир Вовк ознайомиться з сучасними освітньо-навчальними програмами університету, вивчить специфіку навчання та роботи у резидентурі за своєю спеціальністю.

“Такий досвід буде особливо актуальним, беручи до уваги впровадження програм лікарської резидентури, яке розпочалося в Україні цього року. Крім того, стажування дає доступ до передових протоколів та технологій лікування пацієнтів, новітньої літератури, які будуть імплементуватися у подальшій лікувальній роботі на батьківщині.

Є великі сподівання, що це стажування стане першим кроком до подальшої співпраці та обміну досвідом між Медичною школою Єльського університету та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького”, – підсумували у дописі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.