Впродовж місяця лептоспіроз запідозрили у 15 людей на Львівщині

Лише протягом серпня 2023 року на Львівщині виявили 15 випадків лептоспірозу. Це уп’ятеро більше, ніж за першу половину всього 2022-го.

08.09.2023
Впродовж місяця лептоспіроз запідозрили у 15 людей на Львівщині

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, вчора, 7 вересня, під головуванням першого заступника начальника Львівської ОВА Андрій Годика провели засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Центральне питання – безпечність проходження навчального року.

Проговорили питання епідемічної ситуації із захворюваності населення на лептоспіроз, яка склалася у Львівській області у серпні 2023 року.

Так, за 7 місяців цього на Львівщині зареєстрували 6 випадків лептоспірозу проти 3-х за аналогічний період 2022 року, що 2 рази більше. Проте впродовж серпня 2023 року зареєстрували ще 15 випадків лептоспірозу згідно з первинних діагнозів, з яких на сьогодні лабораторно підтверджені – 7 випадків.

Смертельних випадків від лептоспірозу – 4 за 2022 рік та 1 випадок неуточненого лептоспірозу у 2023 році.

У 2023 році випадки лептоспірозу реєструвались в усіх районах області, окрім Золочівського, зокрема:

  • Львівський район – 11 випадків (50%)
  • Стрийський район – 5 випадків (25%)
  • Яворівський район – 2 випадки (10%
  • Самбірський. Дрогобицький та Червоноградський райони – по 1 випадку (по 5%).

За даними епідеміологічних розслідувань, шляхами передачі інфекції при лептоспірозі у 2023 році є:

  • контактний (контакт пошкоджених ділянок шкіри з інфікованими об’єктами, поверхнями) – 57 % (12 випадків):
  • водний (купання в водоймах, рибальство) – 38 % (8 випадків)
  • харчовий (споживання інфікованих продуктів) – 5 % (1 випадок).

Начальникам районних військових адміністрацій, головам об’єднаних територіальних громад, керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності доручили:

  • забезпечити на територіях населених пунктів, у місцях масового відпочинку населення та рекреаційних зонах систематичне проведення дератизаційних заходів з метою зменшення чисельності мишовидних гризунів та зниження ризику інфікування населення.
  • забезпечити утримання в належному санітарному стані територій населених пунктів, місць масового відпочинку населення, рекреаційних зон, проведення дезінфекційних та дезінсекційних заходів, постійної дезінфекції сміттєзбірних контейнерів та майданчиків.
  • забезпечення проведення суцільної дератизації та профілактичної весняної та осінньої дезінфекції води джерел нецентралізованого питного водопостачання населення.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.