Володимир Решота зі Львова – у трійці лідерів найзаможніших начальників обласних МСЕК

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради нацбезпеки і оборони, на якому 22 жовтня ухвалено рішення ліквідувати медико-соціальні експертні комісії до кінця нинішнього року.

28.10.2024
Володимир Решота зі Львова – у трійці лідерів найзаможніших начальників обласних МСЕК

Напередодні старту жорсткої реформи МСЕКів «Главком» дослідив статки очільників обласних центрів медико-соціальної експертизи, які вони офіційно задекларували.

“Коштовна і тривала антикорупційна реформа, яка мала зробити прозорими заробітки і витрати державних службовців, зазнала фіаско… Чиновникам і далі вдається приховувати тіньові доходи, проте навіть зі «скромних» офіційних декларацій можна почерпнути цікаву інформацію й отримати важливі «наводки»…”, – зазначили у виданні.

Офіційні мільйонери. Топ-3

За підсумками декларування за 2023 рік керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа виявилася найбагатшою серед своїх колег, які очолюють чи очолювали обласні МСЕКи.

Зокрема, Крупа отримала 661,5 тис. грн зарплати, 166 тис. грн пенсії; інші її доходи – 1,15 млн грн. У банках посадовиця зберігала 678 тис. грн, $15,5 тис., 32,5 тис. євро; готівкою – 15,2 млн грн і $160 тис. Сім’я голови МСЕК Хмельниччини володіє 16 будинками загальною площею 292,6 кв. м, трьома квартирами загальною площею 321,4 кв. м у Хмельницькому і 40 земельними ділянками загальною площею 33,5 га. Схильність до розкішного життя сімейства Крупи підкреслює наявність Porsche Cayenne 2019 року вартістю 2,5 млн грн.

“Проте, якщо вірити Державному бюро розслідувань, яке підозрює Тетяну Крупу в незаконному збагаченні, декларація голови МСЕК Хмельниччини є занадто «бідною». За версією правоохоронців, у власності Крупи – нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже $2,3 млн. Жодного натяку про це в деклараціях нема. Тетяна Крупа вже близько місяця перебуває в київському СІЗО. І тут важливо зазначити, що вона й надалі продовжує перебувати на посаді обласної МСЕК попри кримінальне переслідування“, – наголосили у матеріалі.

Друге місце в рейтингу посіла Юлія Даниленко, яка з кінця 2022 року працює головлікарем Вінницької обласної МСЕК. Згідно з її е-декларацією, чиновниця отримала 221,5 тис. грн зарплати. Інші доходи декларантки склали 2,5 млн грн. Юлія та її чоловік Сергій задекларували 981 тис. грн доходів від ТОВ «Енера Вінниця». Фірма спеціалізується на торгівлі електроенергією. За даними аналітичної системи YouControl, «Енера Вінниця» входить до групи «Енергетичний стандарт», яку контролює російсько-український бізнесмен Костянтин Григоришин. На банківських рахунках керівниця тримала 1 млн грн і 8,6 тис. євро, готівкою – 150 тис. грн.

Сім’ї Даниленків належить будинок площею 196,7 кв. м у Вінниці, чотири квартири загальною площею 225,2 кв. м у Вінниці, 25 земельних ділянок загальною площею 16,1 га (із них п’ять ділянок в оренді). Автопарк посадовиці складається з Tesla Model 3 2019 року випуску за вкрай дивною ціною 58 тис. грн, Mitsubishi Pajero 2016 року випуску і Mitsubishi Outlander 2021 року випуску вартістю 750 тис. грн.

У трійку найзаможніших начальників обласних МСЕК увійшов також Володимир Решота зі Львова. Його річна зарплата склала 499 тис. грн, інші доходи – майже 4 млн грн. Ще посадовець задекларував 120,2 тис. грн пенсії.

У банках Решота зберігає 458,5 тис. грн, готівкою – 252,2 тис. грн, $15 тис., 8 тис. євро.

Сім’я голови МСЕК Львівщини володіє трьома квартирами загальною площею 216,8 кв. м у Львові і трьома земельними ділянками загальною площею 1,7 га. Є у сім’ї й автомобіль Toyota Venza 2010 року випуску вартістю 226,5 тис. грн.

Під час війни, у 2023 році, Володимир Решота придбав чергову квартиру площею 80,6 кв. м у Львові. Її вартість склала 3,9 млн грн. При цьому житло дісталося посадовцю за цікавою схемою: він його отримав на підставі договору про переведення боргу від громадянина Івана Думича. Ймовірно, громадянин Думич чимось заборгував перед головою МСЕК і розрахувався квартирою.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.