Внаслідок негоди на Франківщині зірвало дахи з будинків та повалило дерева

У селі Шевченкове Галицької громади буревій пошкодив будинки, зірвав дахи та поламав дерева.

26.07.2023
Внаслідок негоди на Франківщині зірвало дахи з будинків та повалило дерева

Про це у коментарі “Суспільному” повідомила речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Христина Перцович.

“Пройшовся сильний вітер. Є пошкодження житлових будинків у селі Шевченкове. Наразі з’ясовують їхню кількість. 26 липня працюватиме комісія, яка встановлюватиме збитки від негоди. Наразі рятувальники прибирають дерева з доріг”, — каже Христина Перцович.

Голова Галицької громади Олег Кантор закликав жителів села Шевченкове бути обережними з електроопорами та електропроводами. З його слів, відповідні служби вже працюють.

“Також повідомляю, що уже завтра від самого ранку на місцях пошкоджень будуть працювати представники комісій, зокрема ТЕБ і НС, поділені на три мобільні бригади, для фіксування наслідків та розмірів завданої шкоди. Просимо бути вдома та надати всі необхідні свідчення, фото та документи”, — зазначив Кантор.

У Галичі негода пошкодила пам’ятку національного значення XII століття — храм святого Пантелеймона. Відео, зняте з дзвіниці святині, оприлюднив генеральний директор заповідника “Давній Галич” Володимир Олійник.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.