Віталій Ломакович прокоментував «наїзди» на його бізнес

Львівський бізнесмен і меценат відреагував на інформацію у ЗМІ, якою намагаються дискредитвати його особисто та благодійний фонд «Мрії збуваються».

05.06.2024
Віталій Ломакович прокоментував «наїзди» на його бізнес

“Я довго спостерігав, щоб зрозуміти: це корисні ідіоти, чи російська агентура? Кому це вигідно? І відповідь вже маю. Я не збираюсь ні дискутувати з псевдоактивістами, які намагаються очорнити мене, й на моєму імені збудувати політичну карʼєру. Ні, і поготів, реагувати на закиди від депутатів, на яких, навіть після перефарбування, видніється триколор, бо вести діалог з медіа-кілерами, політичними повіями і колаборантами – це себе не поважати. Я хочу передусім донести свою позицію громаді. Я не дозволю, щоб замовні статті, дописи у соцмережах і пусті, але гучні висловлювання московських «консерв», унеможливили допомогу для військових і перекреслили все, що я робив і роблю для Львова, для України, для Збройних Сил!”зазначив Ломакович.

Також він додав, що у нього немає вільного часу чи піар-служби, аби публікувати сотні постів про ту кількість допомоги, яку він і його фонд передали для потреб ЗСУ. Зокрема, львівський бізнесмен наголосив, що віднині й надалі звітуватиме, щоб “ні у кого не було сумніву, де дії, а де вистава для здобуття балів до політичного рейтингу”. 

Благодійний фонд «Мрії збуваються», який Ломакович заснував ще у 2012 році та очолює дотепер, після 24 лютого 2022 року передав допомоги для ЗСУ на майже 30 мільйонів гривень: авто, квадрокоптери, бронежилети, паливо, тепловізори, безпілотники, гроші на реабілітацію й безліч інших життєвонеобхідних речей для військових.

“За свій кошт, а не гроші з податків громади, за які часто піаряться різного штибу мери. Безумовно, не применшую роботи справжніх волонтерів. Для нас, на відміну від шукачів сенсацій, війна ще не завершилась!” – наголосив меценат.

До слова, він підкреслив, що не скористався всіма законними можливостями для бізнесу в час війни.

“Ознайомтесь із законом «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні». Бо розумію, наскільки важливі «дрони, а не стадіони»! Для мене це не пусті гасла, а дії. Я вважаю, це підло – маніпулювати громадською думкою і експлуатувати проблеми військових у своїх піар-акціях під держустановами. Мені також добре відомо, яка рука годує пристосуванців, які використовують патріотизм, як ширму”, – підкреслив Ломакович.

Львівський бізнесмен наголосив, що його підприємтсва  ніколи не мали контракту з державою, тому він обурений, оскільки його безпідставно намагаються «дошити» у справу, яка є замовною.

“Вкотре закликаю до неупередженого розслідування та справедливого судового процесу. А особливо, до об’єктивного висвітлення подій у ЗМІ. Я дякую редакціям, які не спустились до жовтих заголовків і не публікували замовних статей, відповідно високих стандартів журналістики. Я будую у надскладних умовах війни новий бізнес, який наповтюватиме бюджет, за попередніми підрахунками, щонайменше на 25 мільйонів гривень у рік! Крім того, у комплексі запланували, зокрема реабілітаційні програми для військових. Навіщо атакувати підприємства, які допомагають обороноздатності і намагатись знищити тих, хто допомагає армії? Нехай кожен дасть собі відповідь“, – підсумував Ломакович.

Нагадаємо, 20 березня правоохоронці затримали сімох людей за підозрою у привласненні понад 44 млн грн бюджетних грошей. Йдеться про львівського бізнесмена, радника міністра фінансів Віталія Ломаковича та посадовців Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Згодом, БФ «Мрії збуваються» зробив заяву стосовно затримання засновника Фонду на “розкраданні коштів”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.