Військові РФ змусили жителя Ірпеня ходити замінованим лісом, а потім розстріляли його – поліція

Під час окупації частини міста Ірпінь Київської області російські окупанти розстріляли беззбройного місцевого жителя. Перед убивством вони знущалися з чоловіка: примушували ходити замінованою ділянкою лісу.

28.09.2022
Військові РФ змусили жителя Ірпеня ходити замінованим лісом, а потім розстріляли його – поліція
Підозрюваний військовий рф

Про це повідомляє Нацполіція.

Збройні сили рф захопили частину Ірпеня у березні. У місті вони організували свій штаб в одному з житлових комплексів.

Під час окупації військові рф здійснювали обхід по квартирах будинків, розташованих на території комплексу, щоб знайти патріотично налаштованих громадян України.

До місцевих жителів вони застосовували фізичне та психологічне насильство, катували, били й убивали. За даними правоохоронців, заради розваги окупанти стріляли над головою та біля ніг людей, імітуючи розстріл.

Однією з жертв окупантів став місцевий житель, якого вбили за його проукраїнську позицію, вказують у Нацполіції. Його разом із двома іншими людьми незаконно утримували в одній із квартир захопленої багатоповерхівки.

Перед убивством російські військові знущалися з нього, примушували ходити замінованою ділянкою лісу. А потім, коли він перебував у безпорадному стані зі зв’язаними за спиною руками, розстріляли його з автоматичної зброї.

Правоохоронці встановили одного з причетних окупантів — військовослужбовця десантно-штурмового полку збройних сил російської федерації, який вчиняв воєнні злочини на території Київщини.

27 вересня встановленому військовослужбовцю рф повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). За цими статтями йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.