Війська Сербії перевели у стан підвищеної бойової готовності

Це відбулося у зв’язку з напругою на півночі Косова.

27.12.2022
Війська Сербії перевели у стан підвищеної бойової готовності
Фото: умовне

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву міністра оборони Сербії Мілоша Вучевича, оприлюднену 26 грудня місцевими ЗМІ.

“Президент Сербії наказав сербській армії підтримувати найвищий рівень боєготовності”, – заявив Вучевич.

Він зазначив, що сербські збройні сили мають бути готовими захищати громадян і “попереджати тероризм і терор проти сербів, де б вони не жили”. 

“Немає підстав для паніки, але є причини для стурбованості, тому що виглядає так, що лише Сербія зацікавлена у переговорах, політичних домовленостях, хоч тисячі зустрічах доти, доки врешті буде знайдено якесь рішення. Інша сторона постійно робить односторонні кроки, підвищує рівень напруги і спричиняє подальшу ескалацію, явною метою якої, на мою думку, є етнічна “зачистка” Косова і Метохії”, – заявив Вучевич.

Нагадаємо, МЗС України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Сербії та Косово.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.