Верховний Суд остаточно підтвердив законність націоналізації ПриватБанку

Велика палата Верховного суду підтвердила неможливість повернення державного ПриватБанку колишнім власникам.

15.02.2023
Верховний Суд остаточно підтвердив законність націоналізації ПриватБанку

Про це Національний банк України оголосив 15 лютого.

Суд залишив у силі ухвалу Господарського суду Києва від 2 червня 2021 року — тоді він закрив справу про визнання недійсними договорів купівлі-продажу ПриватБанку у 2016 році (тоді держава купила банк за 1 гривню). Справу відкривали за позовом колишнього голови правління банку Олександра Дубілета. Він намагався оскаржити договір купівлі-продажу акцій неплатоспроможного ПриватБанку.

Голова Національного банку України Андрій Пишний нагадав, що, відповідно до закону, після укладення договору купівлі-продажу акцій неплатоспроможного банку державу як інвестора не можна позбавити права власності на акції цього банку, а самі акції не можна повернути попередньому власнику.

Раніше Олександра Дубілета оголосили в розшук. Він фігурує у справі про махінації у фінустанові до її націоналізації. 

Нагадаємо, Приватбанк націоналізували у грудні 2016 року завдяки купівлі 100% акцій банку за 1 гривню. Нацбанк повідомляв, що станом на 21 грудня Ігор Коломойський прямо володів 41,6572% акцій банку, та ще 16,5748% – мав у власності опосередковано, через компанію Triantal Investments Ltd. 

Геннадій Боголюбов прямо і опосередковано володів 41,5769% акцій банку. 

Олександр Дубілет був власником 2,7249% акцій банку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.