Вчитель зі Львова здобув перемогу в освітньому конкурсі та отримав мільйон гривень

23-річний львівський вчитель Петро Сітек переміг у номінації «Молодий вчитель» національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023 та виграв мільйон гривень на реалізацію своєї освітньої мрії.

09.10.2023
Вчитель зі Львова здобув перемогу в освітньому конкурсі та отримав мільйон гривень

Як повідомляє «Освіторія», за новітні підходи у викладанні з елементами лідерства та менторства національна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначила 23-річного Петра Сітека зі Львова. Вчитель викладає у приватній львівській дебати і менторство, які, на його думку, є важливими у формуванні особистості учня.

«Ми повинні змінювати наші підходи до освіти. Сконцентруватися на тому, яких особистостей ми допомагаємо формувати. А не на знаннях, які вони здобувають. Оскільки в цій справі головне надихнути, і тоді вже ніхто не зможе зупинити людей, які хочуть здобути знання. Я вірю, що саме освіта здатна змінити світ», – зазначив педагог у своїй заявці.

Відзнаку вчителю Петру Сітеку вручала особисто перша леді України Олена Зеленська. Переможець у номінації «Молодий вчитель» отримав грант від організації на мільйон гривень на втілення своєї освітньої мрії.

«Віра – це найменша, але водночас одна з найважливіших речей, які ми можемо дати іншим людям. І це і є про небайдужість. Крок за кроком, від очей, які горять в учнів, до мрій, які здійснюються і зараз змінюють світ. Тому буйно мрійте, вірте в себе та інших, і спільно ми зможемо зробити цю країну і світ краще», – звернувся до освітян Петро Сітек під час вручення нагороди.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.