В українських школах можуть з’явитися уроки довійськової підготовки й тактичної медицини

Наразі розробляється концепція таких занять.

15.02.2023
В українських школах можуть з’явитися уроки довійськової підготовки й тактичної медицини
Фото: умовне

В українських школах можуть з’явитися заняття з довійськової підготовки і тактичної медицини. Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, нараз над змістом і наповненням дисциплін працює Інститут модернізації змісту освіти. Також вирішується, хто зможе викладати такі дисципліни.

“Дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була — коли, за всієї поваги, відставний пенсіонер буде розповідати, що зараз відбувається”, — зазначив Бабак.

На його думку, частково викладання могли взяти на себе ветерани війни або представники тероборони.

“Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки тощо. Крім того, зауважу, що і для хлопців, і для дівчат усе це потрібно однаково. Так чи інакше може різнитися програма, але по суті вона має бути однаковою, тому що і хлопці повинні розбиратися в медицині, і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю”, — каже народний депутат.

Також він вважає, що уроки з довійськової підготовки й тактичної медицини потрібно вводити з 8-9 класів, а не з 10-11, бо частина дітей після дев’яти років починає здобувати професійну освіту.

Крім того, Бабак зазначив, що зараз напрацьовується концепція безпеки у школах. За його словами, є ідея запровадити в школах посаду офіцера з безпеки, який буде співробітником МВС. Він має стежити за безпекою в школі на рівні з відеоспостереженням, тривожними кнопками, а також за потреби передавати інформацію в органи внутрішніх справ для швидкого реагування.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.