В Україні вперше судитимуть робітників підприємства за екоцид

Двох працівників підприємства обвинувачують в отруєнні річки.

28.04.2023
В Україні вперше судитимуть робітників підприємства за екоцид

Уперше за час незалежності України до суду скерували обвинувальний акт за екоцид (ст. 441 КК). Обвинувачені — двоє працівників картонно-паперового підприємства на Хмельниччині. Слідство вважає, що вони отруювали річку — притоку Случа. Про це пише Офіс генпрокурора.

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури вперше в історії незалежної України направили до суду справу за вчинення екоциду (ст. 441 ККУ).

Зазначається, що до правоохоронців надходили численні скарги щодо масової загибелі рослин і тварин у річці, яка є притокою річки Случ. Водний об’єкт розташовується у межах Хмельницької та Житомирської областей.

За даними слідства, начальник та майстер підрозділу тепловодопостачання підприємства, яке займається виготовленням картонно-паперової продукції, з жовтня 2017-го по січень 2021 року не забезпечили якісне та комплексне очищення стоків від забруднюючих речовин. Вони систематично скидали токсичні стоки у річку.

Черед дії зловмисників на ділянці близько 4 кілометрів від підприємства знищені всі живі організми, зруйновано гідроекосистему. Експертиза визначила, що стан вод у річці “дуже брудний”.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.