В Україні відновлює роботу провідний виробник склотари

Продукцію ПрАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» закуповували виробники вин та консервованих овочів в Україні. 

31.05.2023
В Україні відновлює роботу провідний виробник склотари

ПрАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» (входить до структури швейцарського холдингу Vetropack) відновило роботу, розпочавши розігрів і виведення на робочу температуру, а також завантаження першої скловарної печі. Випуск першого скла очікується в червні. Про це повідомила пресслужба заводу.

«Внутрішній ринок повільно відновлюється, і багато компаній знову запустили виробництво. Ми очікуємо, що попит на скляну тару для продуктів харчування і напоїв у 2023 році зросте приблизно на 7% відносно попереднього року, паралельно із розвитком наших виробничих потужностей», — зазначив генеральний директор Vetropack в Україні та Молдові Павло Принко.

Вказується, Vetropack почне з виробництва безбарвного скла для харчових продуктів і напоїв, оскільки компанія наразі бачить у ньому найбільшу потребу. Введення в експлуатацію другої скловарної печі відбудеться найближчим часом.

До початку війни Vetropack в Україні виробляв різні види скляної тари на трьох печах і восьми виробничих лініях. 24 лютого 2022 року виробництво зупинили з міркувань безпеки. Через воєнні дії на заводі було зруйновано одну з трьох печей. У зв’язку зі збитками компанія була змушена скоротити близько двох третин із приблизно 600 робочих місць на підприємстві. Зарах Vetropack найняв 139 нових співробітників для відновлення виробництва серед своїх колишніх працівників.

Нагадаємо, продукцію ПрАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» закуповували виробники вин та консервованих овочів в Україні. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.