В Естонії чоловік, який називав себе українцем, побив журналіста

Вчора, 11 серпня, у Таллінні (Естонія) чоловік в автобусі побив репортера Каналу 7. Порушника доставлено до слідчого ізолятора.

11.08.2023
В Естонії чоловік, який називав себе українцем, побив журналіста

Як повідомляє Rus.Postimees, нетверезий пасажир напав на репортера Германа Авер’янова.

Стоячи обличчям до вікна в автобусі, журналіст у навушниках слухав музику і нікому не заважав, як раптом відчув запах алкоголю. Агресивно налаштованому пасажиру не сподобався зовнішній вигляд репортера.

“Він тицьнув мене пальцем у руку, у мене на руках татуювання, і спитав, матюкаючись, “Чому ти так виглядаєш?”. Я зняв навушники та відповів, що це не його справа. І попросив його відійти від мене. Він почав з’ясовувати чи місцевий я, звідки я”, – розповів Герман.

Потім п’яний чоловік штовхнув журналіста в плече.

“Я вдарився об скло. Попросив його припинити, відійти, погрожував йому перцевим балончиком. Він був у темних окулярах, почав провокувати, мовляв, давай, заливай мене, почав навалюватися на мене грудьми, – описав Авер’янов, що відбувалося далі. – Мені довелося відступити назад, він знову почав питати, звідки я. Я відповів, що місцевий народився і живу тут все життя, чому його це хвилює? Він запитав, чому я тоді не говорю естонською, і я йому по-естонськи відповів: “ma vabalt räägin eesti keeles” (я вільно говорю естонською – прим.ред.). На моє запитання про те, яка йому різниця, хто я, він сказав, що він українець і що таких, як я, на війні вбивають щодня”.

Журналіст звернувся до водія по допомогу, попросив викликати поліцію.

“Коли він почаі мене бити, тоді зреагував водій. Чоловік ударив мене в обличчя рукою. Потім він двома руками схопився за верхні поручні, і сказав, що мене зараз уб’є, і вдарив мене ногою в обличчя. Я впав, і тільки тоді підійшов водій. На той момент чоловік почав мене душити, і водій схопив його ззаду, я зміг вивільнитися, а до приїзду поліції водій утримував порушника”.

У патрульній машині на зловмисника склали протокол.

“Я вирушив додому. Відчуваю зараз себе нормально, легке запаморочення, але нічого не зламано, все ціле. Є кілька синців по тілу”, – підсумував журналіст.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.