Уряд підтримав законопроєкт про «Трансформування системи державного замовлення» – фінансування здобуття вищої освіти на 2024 рік

Не знаю хто так підставляє профільного віце-прем‘єра Михайла Федорова, але дана реформа приведе до відтоку молоді-випускників шкіл за кордон.

08.01.2024
Уряд підтримав законопроєкт про «Трансформування  системи державного замовлення» – фінансування здобуття вищої освіти на 2024 рік

Такі країни як: Польща, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія навіть вже Німеччина потирають руки від щастя, оскільки вони вже пропонують для українців бюджетні програми з хорошими умовами проживання у себе, а ще додайте сюди фактор безпеки для дітей. Як конкурувати з цими країнами???

Про які кредити для абітурієнтів можна говорити під час війни, коли повна невизначеність? Коли половина ЗВО країни проводить навчання в он-лайні через постійні тривоги і близькість до фронту.

В Україні з кожним роком зменшується у «старшій школі» відвідуваність учнями уроків, оскільки вони готуються з репетиторами по конкретних предметах до НМТ/ЗНО.

Про який інноваційний розвиток України у майбутньому можна говорити, коли у багатьох школах не має якісних вчителів з математики, фізики, хімії, біології. А через низькі зарплати в освіті (викладач із вченим званням доцента зарплата 12 – 14 тис грн, вчитель після ЗВО – 7-8 тис грн), діти не поступають на дані спаціальності.

Постійні реформи в освіті, приводять до погіршення рівня якості освіти, еміграції науковців, викладачів та молоді з країни, закриття ЗВО у майбутньому з метою продажу майнових комплексів…

Все йде до того, що якісна освіта в Україні буде тільки для багатих, бо вони зможуть оплатити для своїх дітей хороших вчителів.

Постає питання, для кого тоді воюють і кладуть своє життя войни, коли їхніх дітей готують до еміграції?

Надіємось, що депутати доопрацюють поданий урядом законопроєкт.

Юрій Раделицький

Джерело

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.