Уряд хоче цифровізувати військово-лікарську комісію

Задача держави – мінімізувати бюрократію в армії.

31.01.2023
Уряд хоче цифровізувати військово-лікарську комісію
Фото: умовне

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він зазначив, що команда Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики та ГО “Правозахисний для військовослужбовців “Принцип” розробили план з цифровізації військово-лікарської комісії.

За словами Федорова, електронний документообіг скоротить черги, а автоматизація процесів знизить навантаження на поранених військових.

“Зараз процеси ВЛК зовсім не цифровізовані. Поранені бійці вимушені проводити час у чергах, ходити до різних інституцій, збирати купу паперових документів. І це все для того, щоб підтвердити поранення. Потім комісія дає експертний висновок, що робити військовому після поранення: звільнятись зі служби, переводитись на іншу посаду чи повертатись до частини для продовження служби”, – зауважує Федоров. 

Міністр, зазначив, що це лише невелика частина з того, що потрібно цифровізувати у військовій сфері. 

“Наші військові гідні отримувати людяні послуги. Саме завдяки їм можемо далі працювати та цифровізувати”, – наголосив він.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.