Українські рятувальники отримали від британських колег пожежно-рятувальну техніку

Церемонія передачі відбулася у Львові

27.10.2022
Українські рятувальники отримали від британських колег пожежно-рятувальну техніку

Сьогодні, 27 жовтня, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій отримали від уряду Великої Британії та Північної Ірландії дев’ять пожежно-рятувальних автомобілів, а також пожежно-рятувальне обладнання, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Гуманітарна допомога від британських партнерів включає пожежно-рятувальні авто, шліфувальні машинки, пошуковий набір для мін, генератори, сумки з гідравлічними шлангами, спецодяг, каски та багато іншого важливого вантажу на суму майже 300 тисяч гривень.

«Сьогодні рятувальники повинні бути спроможні реагувати на всі можливі виклики. Тому оновлення матеріально-технічної бази значно підвищить боєздатність пожежно-рятувальних підрозділів та сприятиме ефективному виконанню завдань за призначенням. Дякую уряду Великої Британії та Північної Ірландії, ГО «Impact», FIRE AID UK та всім, хто посприяв у наданні допомоги нашим героям-рятувальникам», – зазначила заступниця очільника МВС Мері Акопян.

Вона підкреслила, що поряд із повсякденними обов’язками рятувальники в умовах воєнного часу виконують величезний обсяг завдань, пов’язаних із ліквідацією наслідків вторгнення армії РФ.

«Дуже вдячний за надану ДСНС допомогу. Кожен автомобіль та кожен захисний костюм – приносять користь не тільки рятувальникам, а й державі. Своєю допомогою ви даєте можливість швидше реагувати на надзвичайні ситуації, адже відлік іде не на години, а на секунди. Ви не просто допомагаєте, ви рятуєте життя українців», – зазначив начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Нагадаємо, що це вже не перша допомога від Уряду Великої Британії та Північної Ірландії українським рятувальникам. Загалом надано 63 одиниці пожежно-рятувальної техніки та чимало пожежно-рятувального спорядження.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.