Українські правоохоронці вперше оголосили підозру в екоциді

Підозри отримали начальник та майстер цеху тепловодопостачання підприємства, яке займається виготовленням картонно-паперової продукції.

21.11.2022
Українські правоохоронці вперше оголосили підозру в екоциді

Вперше в історії незалежної України двом службовцям підприємства повідомили про підозру у вчиненні екоциду, повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

За даними слідства, з жовтня 2017 по січень 2021 року підозрювані здійснили скид недостатньо очищених зворотних вод у річку, яка є притокою річки Случ. 

Внаслідок цього на ділянці близько 4 км від місця скиду відбулось забруднення води хімічними речовинами, зникла річкова флора і фауна. Її відновлення та відтворення неможливі.

Посадовцям повідомили про підозру у вчиненні екоциду (ст. 441 КК України). 

“Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу”, – кажуть в Офісі генпрокурора.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.