У жителів Тернопільщини за місяць шахраї видурили 18 млн грн

Жителі Тернопільщини масово потрапляють у пастки шахраїв.

09.11.2023
У жителів Тернопільщини за місяць шахраї видурили 18 млн грн

У Головному управління Національної поліції у Тернопільській області людей закликають бути обачними та зберігати холодний розум.

Правоохоронці наголошують, що проблема шахрайства існувала завжди, та з початком повномасштабної війни вона ще більше загострилася.

“За вересень до нас надійшло заяв на 18 мільйонів гривень. У жовтні – на понад 9 мільйонів. Зниження кількості шахрайств пов’язане з інформаційною кампанією, яку ми запустили. Як тільки правоохоронці припиняють розповідати про пройдисвітів, кількість обдурених людей зростає”, – розповів старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Роман Свірський.

Шість мільйонів гривень – найбільша сума, яку шахраї видурили у потерпілої особи цього місяця.

“Взлом сторінки, фейкові виплати від держави, сумнівні посилання – перелік можна продовжувати довго. Люди потерпають через свою надмірну довірливість та необізнаність”, – йдеться у дописі.

Поліцейські закликають жителів області бути пильними і ретельно перевіряти всі повідомлення.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.