У вересні українська Вікіпедія “відбила” у російської 15 мільйонів переглядів

У вересні російська Вікіпедія в Україні втратила рекордну кількість переглядів, через що українська вікіпедія майже наздогнала її за популярністю.

03.10.2022
У вересні українська Вікіпедія “відбила” у російської 15 мільйонів переглядів
Ілюстративне фото

Про це MediaSapiens повідомив співзасновник громадської організації “Вікімедіа Україна” Юрій Пероганич.

За його словами, частка переглядів російської Вікіпедії з території України впала до 47% (-9%) — було 113 мільйонів, стало 98 мільйонів переглядів (-15 мільйонів).

“Це рекордне падіння. Частка переглядів української виросла до 38% (+6%) — було 65 мільйонів, стало 80 мільйонів переглядів (+15 мільйонів)”, — зазначив він.

Пероганич додав, що розрив між російською та українською онлайн-енциклопедіями скоротився зі 48 мільйонів у вересні 2021 року до 18 мільйонів переглядів у вересні 2022 року. Таким чином, українська Вікіпедія максимально наблизилася до російської за час спостережень з грудня 2015 року.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.