У центрі Львова помітили лисицю

На вул. Медовій у Львові перехожі помітили лисицю. Про це стало відомо із відео очевидців, опублікуваних у соцмережах.

03.10.2023
У центрі Львова помітили лисицю

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник благодійної організації «Домівка врятованих тварин» Орест Залипський, де дбають, зокрема, і за лисицями, що такі випадки можуть почастішати.

«Ми не знаємо, звідки вона прийшла, на це можуть бути різні варіанти відповіді. Можливо, від когось втекла, бо є люди, які люблять тримати вдома таких тварин. Ще реальніший варіант, що вона зайшла з поля у місто, бо аграрії зараз масово збирають зерно, а лисиці здебільшого годуються мишами і живуть в полі. То її могло щось просто налякати і вона забігла так далеко», – пояснює він.

Наразі служб, які б займались відловом диких тварин у Львові немає.

«Згідно з законом України ніхто не має права вилучати тварин з дикої природи. Служби як такої немає. Деколи цим займається ЛКП, а коли стаються критичні випадки чи коли тварина травмована, то виїжджаємо ми. Спіймати дику здорову тварину – це просто фізично вкрай важко. У нас в місті постійно є лиси. Єдиний вихід – це вакцинувати своїх домашніх улюбленців, аби при контакті з такою твариною не виникало ніяких проблем. Ніхто відловлювати її не збирається, вона собі піде з міста або на його окраїни, де є якісь промзони, де живе дуже багато диких тварин».

Він додає, що взимку таке стається нерідко, але у зв’язку із забороною відстрілу тварин в Україні такі випадки можуть почастішати.

«У нас, на жаль, люди роблять з цього якесь ноу-хау, що вони побачили дику тварину. Тим більше, зараз заборонені відстріл і мисливство, тому їхня популяція збільшилась. Цієї зими вони будуть масово виходити просто в міста», – додає Орест Залипський.

Якщо ви зустріли лисицю, каже він, то краще не чіпати її і в жодному разі не пробувати спіймати.

«Ми ж не знаємо походження цієї тварини, чи вона нічим не хворіє. В Україні дуже часто бувають спалахи сказу. Тобто треба триматись з обережністю і не рухати цю тварину. Вона собі піде далі за місто, я думаю, що вона десь зараз переспить у якомусь підвалі і вночі втече».

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.