У Тернополі відбулося судове засідання у справі про підпал елітних автомобілів

У міськрайонному суді Тернополя призначили дату розгляду кримінального провадження у справі підпалу автомобілів місцевих підприємців упродовж вересня-грудня минулого року. Підготовчі засідання в цьому кримінальному провадженні тривали пів року. Тепер справу розглядатимуть по суті.

23.09.2023
У Тернополі відбулося судове засідання у справі про підпал елітних автомобілів

Як повідомляє “Суспільне”, судове засідання у справі підпалу авто підприємців у міськрайонному суді в Тернополі вчора, 22 вересня, тривало менше години.

Після розгляду процесуальних питань та долучення до справи необхідних документів головуючий суддя Тарас Багрій повідомив дату розгляду кримінального провадження. Його призначили на 2 жовтня.

Після завершення засідання кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до одного з обвинувачених у підпалі автомобілів Михайла Кузя.

“Я не знаю, чому мене звинувачують у підпалі авто. По-перше, я ніяких авто не підпалював. Від суду очікую справедливості”.

Михайло Кузь у залі суду. Фото: Суспільне Тернопіль

Один з підприємців, якому спалили авто, Ярослав Сирота рішення суду прокоментував так:

“Нарешті ми дочекалися тої дати зазначення суду, бо ми на неї чекали пів року. Люди, яких підозрюють весь цей час на волі і тепер нарешті буде відбуватися правосуддя”.

Ярослав Сирота. Фото: Суспільне Тернопіль

До слова, попереднє слухання в Тернопільському міськрайонному суді у справі підпалу автомобілів відбулося 13 вересня. Тоді, перед початком засідання підприємці, яким підпалили авто та їхні колеги, влаштували пікет. Вони протестували проти затягування судового процесу. У той день розгляд справи відклали.

Чому затягнувся розгляд кримінального провадження розповіла суддя-спікерка Анна Мостецька.

“Справа неодноразово відкладалася з об’єктивних причин. А саме, через неявку неодноразово потерпілих в судових засіданнях, захисника без поважної причини, оскільки він захворів, а також внаслідок формування колегії суду для розгляду цієї справи, оскільки одному з обвинувачених в провадженні загрожує покарання понад 10 років”.

Анна Мостецька. Фото: Суспільне Тернопіль

Головним підозрюваним у справі про підпал авто є 65-річний бізнесмен з Тернополя Михайло Палагнюк. За версією слідства, упродовж вересня-грудня 2022 року підприємець зі спільниками умисно вчинили підпали автомобілів, що належать його колишнім бізнес-партнерам.

Судове засідання у справі про підпал автомобілів. Фото: Суспільне Тернопіль

“Ймовірним організатору злочину та виконавцю вручили підозри за декількома статтями Кримінального кодексу. Санкція статті про підпал майна передбачає до десяти років ув’язнення”, — розповів прокурор Юрій Барабан.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.