У Тернополі на хабарі затримали працівника вишу

Завідувач однієї із кафедр місцевого університету вимагав у студента тисячу доларів за успішне закінчення навчання.

19.06.2024
У Тернополі на хабарі затримали працівника вишу

Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

“Гроші чоловік просив за сприяння в успішній здачі сесії, проходженні процедури підготовки та захисту дипломної роботи й отримання диплома бакалавра. Спочатку чоловік свої послуги оцінив у 1 000 доларів США, проте згодом знизив ціну до 400 доларів США. Отримав викладач гроші двома частинами у гривневому еквіваленті. Правоохоронці затримали викладача, коли він отримував частину від обумовленої суми, а саме — 8 тисяч гривень”, — йдеться у повідомленні.

Чоловіку повідомили про підозру. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із внесенням понад 240 тисяч гривень застави.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.