У Тернополі ексдиректор фірми привласнив 25 млн грн на будівництві Палацу спорту

Чоловікові загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

31.05.2024
У Тернополі ексдиректор фірми привласнив 25 млн грн на будівництві Палацу спорту

Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

У березні цього року поліцейські оголосили підозру підряднику – ексдиректору будівельного підприємства з Київської області.

Правоохоронці встановили, що ще у 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з будівельною організацією на виконання робіт. На це підприємству було виділено з бюджету понад 30 млн грн.

Однак підрядник не виконав умови договору. Він склав, підписав та завірив печаткою офіційні документи, умисно зазначивши в них завідомо неправдиві відомості про закуплені матеріали та виконані роботи, які не були передбачені кошторисно-проєктною документацією. Крім того, частину коштів, отриманих з бюджету на будівництво Палацу спорту, пішли не за призначенням.

Загальна сума збитків склала майже 25 мільйонів гривень.

“За наявності достатніх доказів слідчі поліції висунули фігуранту обвинувачення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт слідчі скерували до суду”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.