У селі на Львівщині виявили сказ у корови

У чотирьох селах поблизу Червонограда почали масову вакцинацію всіх домашніх тварин та великої рогатої худоби після загибелі корови через сказ.

10.09.2024
У селі на Львівщині виявили сказ у корови

Як повідомляє Червоноградська міська рада, 9 вересня надійшло повідомлення про загибель корови в одному із господарств. Результати лабораторного дослідження підтвердили сказ. Щоб запобігти поширенню хвороби, тварину утилізували на відповідному підприємстві, а контактних людей – вакцинували.

“Окрім того вже сьогодні (ред. – 10 вересня) розпочалась профілактична вакцинація від сказу всіх домашніх тварин і великої рогатої худоби в селах Сілець, Межиріччя, Гірник та Городище. Прохання до мешканців цих сіл тримати собак та котів на прив’язі або у вольєрах, аби запобігти поширенню захворювання”, – йдеться у повідомленні.

Провести профілактичну вакцинацію від сказу можна безкоштовно у Червоноградській міській державній лікарні ветеринарної медицини за адресою вул. Козацька, 4. Графік роботи – з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 18:00, в суботу – 10:00 -13:00.

При виявленні підозри на сказ необхідно звертатись у ветлікарню або в управління Держпродспоживслужби в місті Червонограді за адресою Паркова, 2а.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.