У річці на Тернопільщині виявили рекордну кількість браконьєрських сіток

У ніч з 26 на 27 червня рибоохоронний патруль під час рейду виявив на річці Серет біля сіл Лисичники та Голігради аж 9 браконьєрських сіток.

01.07.2024
У річці на Тернопільщині виявили рекордну кількість браконьєрських сіток

Як повідомляє Тернопільський рибоохоронний патруль, власника майна встановити не вдалося.

У заборонених знаряддях лову знаходилося більше як 300 різних риб, зокрема: 33 екземпляри сома, 73 екз. ляща, 8 – коропа, 195 – карася сріблястого, 2 білих амури, 6 екз. окуня, 3 судаки та 8 раків.

Задля збереження водних біоресурсів, заборонені знаряддя лову вилучили, а рибу випустили у природне середовище. Цим самим, інспектори запобігли нанесенню збитків рибному господарству на суму 69 846 грн.

“Сом звичайний – не тільки найбільша прісноводна риба в Україні та Європі, а й одна з найбільших прісноводних риб на планеті. Довжина тіла сомів може сягати 5 м, вага – 100 кг у віці 80-100 років. Проте останнім часом соми більші за 100 кг не виловлюються. Причиною цьому є значний промисловий пресинг і браконьєрство. Також відомо, що сом – прекрасний санітар водойм: він з’їдає хворих і ослаблих риб“, – зазначили в установі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.